Kdo je masažni zdravilec in kako vam lahko pomaga?

Masažni zdravilec je oseba, ki skrbno analizira vaše telo in občuti vaše zdravje skozi mišice, saj tam tičijo prvi pokazatelji resnih obolenj. Zdravilec skozi kompresijo in pritiski na določena mesta postavi mišično ravnovesje v prvotno stanje.

Kaj pa lahko masažni zdravilec ugotovi iz vašega telesa?

Ugotovi lahko način hoje, drže in sedenja ter celo to, kakšno delo opravljate brez, da bi sploh omenili kakšen je vaš poklic. Skozi proces masaže ugotavlja kaj so vam povzročili nepravilni gibi in posledično kje vas boli, oz. vas bo bolelo v prihodnosti, če boste nadaljevali brez ustrezne masaže. Če ste vedeli ali ne, vi kot oseba komunicirate z vašim telesom 75% vašega časa in vaša komunikacija, ki jo prakticirate skozi dneve, mesece, leta ustvarjajo temu primerne degerativne spremembe. Te spremembe so lahko dobre ali slabe. Dobre so takrat kadar skrbimo, da je naše telo pravilno aktivno skozi trening in pravilno držo, saj se s tem krepijo mišiče. Močne mišice nam nudijo oporo skozi cel dan brez, da bi bremenili sklepe in vretenca.

Obstajajo pa tudi slabe degerativne spremembe. Če ne krepite mišice in se večino svojega časa držite na primer puhlasto nastanejo degerativne spremembe zavozlane mišice v zgornjem predelu hrbta. Mogoče na prvi pogled se vam ne zdi nevarno ampak dovolite, da vam razložim kako nevarno lahko to postane za vas skozi leta. Vaše puhlasto držanje prisili, da vaš zgornji trup telesa vključno z glavo ustvarja težo, ki vleče celotno telo navzdol in vsa ta teža bremeni zgornji hrbet med lopaticami in prav tako hrbtenična vretenca silijo navzven, ki lahko preide v diskoshernijo.

Ker vaše mišice so prisiljene prenašati to težo ustvarijo vozelj in prvi znaki preden nastane resna bolezen se začne z utrujenostjo, saj kisik v možgane dobivamo skozi zdrave in prožne mišice, ki jih ne ovira noben kanal. Potem preide v glavobol kot je lahko migrena in hitro upadanje imunskega sistema. Zaradi tašnega vozla lahko se zgodi da občutimo mravljinci v rokah in izguba motorike prijemanja z rokami. Lahko tudi nastane težava z dihanjem in celo lahko preide v tesnobo oz. ankisoznost.

Vse to so lahko simptomi nepravile drže oz slabih degerativnih spremem in je kot »domino efekt«, ki iz tako preproste drže lahko preide v tako kompleksno težavo. Pa recimo da po vseh nastalih težavah se odločite da boste začeli s telovadbo. Pa te zavozlane mišice zaradi treninga se začnejo širiti. Vozelj, ki je predčasno nastal pa začne pritiskati na še več živcev in sproži nove neznostne bolečine. In tako kot bumerang se vrnete na staro puhlasto držo, ki jo nadaljujete z leti med tem ko se vaše zdravstveno stanje slabša iz leta v leto.

Kaj pa se zgodi z leti s temi zavozlanimi mišicami?

Skozi dolga leta zavozlanih mišic se nabira v teh predelih kri, ki ne cirkulira in stoji na enem mestu. Postane trda kot kost. In tukaj za vas je konec igre, ker vam več noben zdravilec na svetu ne more pomagati.

Verjetno se sprašujete kdo sem jaz in kako vam lahko pomagam?

Sem masažna zdravilka že več kot 30 let. Odraščala sem v družini, kjer korenine zdravljenja s pomočjo masaže segajo stoletja generaciji nazaj. Zdravilki, ki sta bili prisotni v mojem živlenju v ranem otroštvu sta moja mama in babica. Vse te veščine, ki sem jih pridobila po zaslugi nju, sem poznjeje nadgradila skozi šolanja in spoznavanja izvrstnih športnih terapvetov in osteopatov od katerih sem se ogromno naučila. Skozi leta sem sem ustvarila svojo vrsto masaž, ki je pomagala ogromno mojim strankam.

Sem oseba, ki je velik pristaš manualne masaže, ki je dandanes zelo redka, saj tako izvem vse o vašem telesu kar potrebujem zato, da vas pozdravim.

Opozorilo: Ta članek je napisala Valentina Koceva, gospa z večletnimi izkušnjami in obsežnim izobraževanjem licenc ter certifikatov na področju masaže. Avtorica ima bogato znanje in priznanja, ampak je vsebina članka namenjena izključno informativnim namenom ter ne predstavlja zdravniškega nasveta. V primeru zdravstvenih težav ali vprašanj se vedno posvetujte z zdravnikom.