Storitve

  • VK protibolečinska masaža 
  • VK športna masaža 
  • VK masaža stopal
  • VK masaža glave
  • VK anticelulitna masaža 

Opis masaž

Sportna masaža

Športna masaža je namenjena vrhunskim športnikom, športnikom in rekreativcem. Športna masaža je »močnejša« masaža, individualno prilagojena vsakemu športniku posebej. Je kombinacija tehnik in prijemov, s katerimi pomagamo športniku odpraviti utrujenost, vzpostavimo hitrejšo regeneracijo mišic ter odpravimo vse stranske produkte od obremenitev. Na ta način dosežemo boljše obnavljanje tkiv in dosežemo hitrejše ravnovesje mišično – skeletnega sistema.

Naroči se na masažo Naroči se na masažo

Protibolečinska masaža

Proti bolečinska masaža je poseben sistem, kako pristopiti k človeškemu telesu.
Namenjena je vsem, ki trpijo za bolečinami v hrbtu, nogah ali rokah. Je intenzivna masaža pri kateri se posvetim bolečim določenim delom telesa oziroma tam, kjer so nastale degenerativne spremembe, torej pri mišicah, vezeh in sklepih. Zaradi stresa, pretiranega sedečega dela, prisiljene telesne drže itd. imamo ljudje nešteto problemov. Protibolečinski prejemi pri masaži so najučinkovitejši tako pri akutnih kot tudi pri kroničnih – dlje trajajočih bolečinah. S posebnimi prijemi prodrem globlje v tkivo in na ta način uspešno odpravim bolečine na določenem delu telesa. Namen protibolečinskih masaž je, da se zmanjšajo bolečine in odpravijo težave, ki so nastale oziroma, da se izboljša stanje mišic in vezivnega tkiva. S tem se olajša ter poveča obseg gibov sklepov in posledično odpravi vnetje.

Naroči se na masažo Naroči se na masažo

Masaža glave

Od vratu navzgor, glave in obraza so ogledalo stanja notranjih organov ter nadzorniki delovanja organizma. Na obrazu imamo več kot 60 mišic, katere so zelo pomembne za aktiviranje žlez v glavi. Glava in obraz so pomembni energetski centri. Sta naše ogledalo stanja in vsega, kar se dogaja v notranjosti našega organizma. V notranjosti naše lobanje je veliko žlez, ki so zelo pomembne za ravnovesje ter regeneracijo našega organizma. Tudi na obrazu je veliko meridianov, ki se srečajo na temenu. S tem, ko masiramo glavo in obraz, masiramo tudi celotni sistem, ki vpliva na naše zdravje in imunost. Zato je masaža glave blagodejna za vse nas. Sprošča napetost, pomirja in omogoča pretočnost v možganih in žlezah znotraj glave ter izboljšuje cirkulacijo kože in tonus kože. Pospešuje limfni dotok, dovaja več kisika s pritiskom na določene točke v glavi in pomaga pri prepoznavanju energetskega stanja naših notranjih organov.

Naroči se na masažo Naroči se na masažo

Masaža stopal

Masaža stopal ali refleksnih točk nam omogoča preprosto metodo, da spodbudimo naše zdravilne moči. Čeprav masiramo samo stopala, je učinek viden na celem telesu. Z masažo stopal obdelujemo pomanjšano podobo celotnega telesa. Le ta z energetskimi povezavami učinkuje na celoto telesa, uma in duha. Masaža refleksnih con je prastara metoda zdravljenja. Temelji na načelih kroženja življenjske energije. Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale oziroma meridiane v telesu, ki se začnejo in končajo v refleksnih točkah na stopalih ter dlaneh. Refleksna masaža uravnovesi pretok energije Qi, spodbuja delovanje organov in je posledično tudi odlična metoda za ohranjanje zdravja. Refleksna masaža deluje sproščujoče. Pospešuje in dodaja kvaliteto spanju, čisti telo od strupov ter povečuje splošno odpornost.

Naroči se na masažo Naroči se na masažo

Anticelulitna masaža

Masaža z eno besedo predstavlja zdravljenje telesa. Dotik, komunikacijo z telo, lajšanje bolečin, ter preprečevanje in zdravljenje bolezni, sprostitev ter povrnitev fizično ravnovesje telesa je metoda, ki se je začela pred približno 5000 let ali več. Zato je masaža eden najučinkovitejših načinov boj proti celulitu. Celulit (panikulopatija edemofibrosklerotika oziroma specifična hidrolipodistrofija) je maščobno tkivo, ki ni navadna maščoba. Iz same anatomije je znano, da celulit (maščobno tkivo) ne sodi med osnovne plasti kože in podkožja. To je ujeta maščoba med limfnim pretokom in maščevjem, ki je limfa ni uspela predelati. Prav tako ga ne pozna embriologija, gre za pridobljeno plast, ki jo pridobimo tekom življenja. Cilj vsake metode za odpravljanje celulita je zmanjšanje maščobnih celic, poživitev krvnega obtoka, vezivnemu tkivu vrniti normalno prožnost in napetost ter uravnovesiti izločanje odpadnih snovi. Z odpravljanja celulita, se izboljšuje cirkulacijo, metabolizem in krepi tonus kože. Pospešuje izločanje toksinov in nakopičenih maščobnih celic na kritičnih mestih. Je zelo učinkovit.

Naroči se na masažo Naroči se na masažo

Kineziotaping

Trak za kineziotaping omogoči telesu, da se hitreje pozdravi po naravni poti in tako onemogoči nekatere blokade, ki jih telo ustvari pri poškodbah in vnetjih. Te blokade navadno časovno podaljšajo potek rehabilitacije. Prostor, ki se sprosti, med drugim vsebuje tudi veliko živčnih receptorjev, ki pošiljajo specifične informacije možganom. Ko je prostor med usnjico in mišico stisnjen oz kompresiran, kar je posledica poškodb, so tudi živčni receptorji stisnjeni in tako pošiljajo možganom informacijo o občutku močnega ali rahlega pritiska na mesto poškodbe, občutek mrazu, bolečine in vročine (vnetja). Te informacije povzročajo reakcijo možganov, ki nato pošlje določene, specialne signale telesu z informacijo kako reagirati na take simptome. Trak za kineziotaping zavre informacije, ki jih receptorji pošiljajo možganom in tako pripomore k blažjemu odgovoru možganov na vnetje. Trak za kineziotaping deluje tudi na globlje tkivo v telesu. Povečan prostor dovoljuje mišicam večjo kontrakcijo, kar pomeni večji pretok mišičnih sokov skozi mišico in tako boljšo mišično sposobnost.

Naroči se na kineziotaping Naroči se